Saturday 7 August 2010

"Inga jobbiga sidor"

Recension: ”Trädgården Jorden, Från fångstsamhälle till global kapitalism och därefter”

Det är en diger uppgift Gunnar tagit på sig i att sammanfatta det mänskliga samhällets framväxt på dryga 300 sidor. Men det är inga jobbiga 300 sidor....

läs hela recensionen http://greeneration.se/?p=883

2 comments:

Anonymous said...

Hej Gunar! Appropå om förändring kommer att ske eller bör ske så är min fråga, går de överhuvudtaget att undvika är det inte så att vi genom vår förmåga att hela tiden vara i rörelse gör att förändring blir en del av oss, likt ett evigt "inverterat tillstånd".

Gunnar Rundgren said...

Djup fråga - jag tror absolut att du har rätt i ditt antagna svar. Förändring är nog både oundviklig och välkommen. Och det på alla områden, persoligt, socialt och ekologiskt. Det som markerar slutet för förändringen är döden och en omvandling från organiskt material till materia. Till och med så kallade traditionella samhällen har alltid utvecklats. Jag skratar ibland åt att man pratar om traditionella småbönder I Afrika som odlar kaffe (påtvingat av engelsmännen för 100 år sedan), majs och kassave (infört från latinamerika). Någon sade att vårda traditioner är (borde vara) snarare att hålla elden vid liv än att vårda askan. Klokt.