Friday 6 February 2009

Skäms Elektrolux

Vi är lyckliga ägare till ett Elektroluxkylskåp. Det fanns i huset när vi köpte det 1977 och det var säkert gammalt redan då. Det är av absorptionsmodell vilket innebär att det inte har några rörliga delar och är därför helt tyst. Och det är verkligen skönt att slippa alla dessa bakgrundljud. Jo jag vet att ett gammalt kylskåp drar mer ström än ett nytt men.....

Jag skrev till Elektrolux för att få reda lite på om skåpet, hur gammalt det kan vara osv. Jag fick svaret:
---------------------------------------------
Hej!

Tack för ditt mejl!

Vi har tyvärr ingen tillgång till historia om denna produkt.

Med vänlig hälsning

Jessica Weckström
Electrolux Service
--------------------------------------------
Jag tycker det är mycket svagt att de inte bemödar sig att följa sina produkter. Är de inte stolta över att de har gjort ett kylskåp som hållt i femtio år?

4 comments:

Johan said...

Vad tror du om den gamla teorin att hållbarhet inte lönar sig i somliga räknenissars krets? 50 år - somliga skäms förmodligen snarare...

Gunnar Rundgren said...

Jo jag tror tyvärr på den teorin. Jag trot tom att det var i Elektrolux som det avslöjades för många år sedan att det var ett internt memo som intruerade deras tekniker att de inte skulle göra produkter som höll mer än 10 år. Men kanske det är en sk Klintbergare.

Monica said...

Vi får hoppas att det kommer en tid igen då företagen faktiskt är stolta över att göra saker som håller... För visst var det så en gång...?

Gunnar Rundgren said...

Man hoppas det. Kvalitet är nog det vi saknar mest i dagens samhälle. Eller omtanke om det vi gör.