Thursday, 2 December 2021

Kornas Planet

Kon har spelat en avgörande roll för att bygga samhällen och kulturer, inte minst vår egen. Hennes mångsidighet har förutom mat gett oss skinn, rep, dragkraft, gödning, bränsle, byggmaterial, fungerat som kapital, vårdat landskap, jorden och biologisk mångfald men också gett tröst och sällskap under 11 000 år.

Idag är har många kor avhornats och förvandlats till hårt jobbande industriarbetare. I stället för att symbolisera skapelsen, anklagas nu kon i stället för att förstöra den. Idisslarnas trumfkort, att kunna omvandla gräs och grödor som vi människor inte kan äta till näringsrika livsmedel, ses som en belastning i form av klimatförstörande metanutsläpp och stor markanvändning.
 

1 st 250 kr
4 st 800 kr
Köp Kornas planet direkt från författarna
1 bok 250 kr, 4 böcker 800 kr
 Beställ och betala med swish (mottagare 1231742105, Gunnar Rundgren, eller QR-koden) eller till bankgiro 5033-1768. Glöm inte att ange namn och leveransadress. Vid beställning från utlandet tillkommer 40 kr i frakt, skicka en epost på gunnar(at)grolink.se så skickar vi en räkning med betalningsinstruktion. 
 
 
 
Det går också att beställa boken från de vanliga internetbokhandlarna, exvis  Adlibris eller Bokus. Kornas planet finns också hos någorlunda välsorterade bokhandlare och på de flesta bibliotek. 

No comments: