tag:blogger.com,1999:blog-996749192840191739.post9212395020694842092..comments2024-03-20T04:55:45.170-07:00Comments on Trädgården Jorden: Miljöpåverkan i livsmedelskedjan. Gunnar Rundgrenhttp://www.blogger.com/profile/11869055229248959119noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-996749192840191739.post-21440152453163971952017-10-31T08:12:31.329-07:002017-10-31T08:12:31.329-07:00En person som väger 80 kilo som tjugoåring skulle ...En person som väger 80 kilo som tjugoåring skulle då väga 560 kilo när hen dör som 80-åring. <br /><br /><br /><a href="https://boylovestorycollection.tumblr.com/" rel="nofollow">เกย์ไทย</a><br />UplayOnlinehttps://www.blogger.com/profile/07056159688537638797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-996749192840191739.post-79799036351837436462017-08-10T05:50:38.034-07:002017-08-10T05:50:38.034-07:00Dan, det är en djungel med de där siffrorna, det m...Dan, det är en djungel med de där siffrorna, det medges. Jag glömde länken i ovanstående svar, http://tradgardenjorden.blogspot.se/2017/04/myter-om-var-konsumtion.html <br />Den kan heller inte klarlägga hur mycket av ökningen som blir svinn, det är sant. Ingen kan nog det. <br /><br />Däremot så tror jag att man inte kan göra det antagande du gjorde ovan om viktökningen, dvs att alla överkskottskalorier skulle omvandlas till fett. Motsatsen gäller nog inte heller, i sådan fall skulle ju stora delar av världens befolkning helt tyna bort. <br /><br />Min fru påtalade att folk också blivit avsevärt mycket längre och att de därför har en större kroppshydda utan att vara överviktiga. Det är ju något att beakta. <br /><br />Gunnar Rundgrenhttps://www.blogger.com/profile/11869055229248959119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-996749192840191739.post-11209655665498188512017-08-09T06:31:20.552-07:002017-08-09T06:31:20.552-07:00Jag har nu tittat på en del statistik från Livsmed...Jag har nu tittat på en del statistik från Livsmedelsverket och Jordbruksverket den visar att livsmedelskonsumtionen per capita har ökat med nånting mellan 9 och 13 procent under de senaste decennierna, om man ser till energiinnehållet. Problemet är ingen har undersökt vad vi äter, alltså vad vi verkligen stoppar i munnen. Alla undersökningar handlar om hur mycket mat vi släpar hem från affären. Citat från <br />Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll<br />Uppgifter t.o.m. 2015 (JO 44 SM 1601)<br /><br />"För flertalet produkter kan man förenklat säga att direktkonsumtionen uppskattas genom att den inhemska produktionen justeras för utrikeshandel och svinn (ej hushålls-svinn)."<br /><br />Ökningen i "konsumtion" kanske bara handlar om att vi kastar mer mat hemma i köket?<br />Dan Gmarkhttps://www.blogger.com/profile/15776718934930800010noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-996749192840191739.post-18105079821228410602017-08-08T16:31:36.905-07:002017-08-08T16:31:36.905-07:00Jag håller med Dan. Jag har testat på mej själv nu...Jag håller med Dan. Jag har testat på mej själv nu i tre år och sett att varje extra onödig matportion under ett dygn sätter sej direkt som viktökning, och försvinner om man minska energiinnehållet genom mindre portioner eller förlängda mellanrum underett eller flera följande dygn. Problemet för dom flesta inklusive LMV är att dom inte har koll på det totala energiintaget för ett dygn med olika sorters kost och inte minst drycker. Dom 10 procenten måste nog räknas antingen till spillet eller till felräkningsmarginal.Jan Nilssonnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-996749192840191739.post-90092463298775722782017-08-08T08:18:32.661-07:002017-08-08T08:18:32.661-07:00Du kan se statistik i detta inlägg, där kan du se ...Du kan se statistik i detta inlägg, där kan du se att vi konsumerar 13% mer kalorier än 1960. Jag är ingen näringsexpert, men jag skulle gissa att det är helt osannolikt att ALLA överskottskalorier skulle omvandlas till kroppsfett. Större delen går säkert "förlorad". Gunnar Rundgrenhttps://www.blogger.com/profile/11869055229248959119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-996749192840191739.post-40923522378244439012017-08-08T06:46:11.709-07:002017-08-08T06:46:11.709-07:00Varifrån kommer påståendet att ”vi” äter tio proce...Varifrån kommer påståendet att ”vi” äter tio procent för mycket? <br />Antag att en person förbrukar 2000 kilokalorier per dygn. Tio procent av detta är 200 kcal. Om kroppen inte behöver dessa kalorier kommer överskottet att lagras i form av fett. Enligt Livsmedelsverket innehåller ett gram fett 9 kcal. 200 kcal blir alltså 22 gram fett. Om vi multiplicerar med 365 dagar så innebär det att denna normalperson går upp i vikt med 8000 gram per år. Jag vill påstå att det inte finns någon enda människa ökar i vikt med 8 kilo per år. Det skulle ju betyda 80 kilo på tio år. En person som väger 80 kilo som tjugoåring skulle då väga 560 kilo när hen dör som 80-åring. <br />Eller har jag tänkt fel någonstans?Dan Gmarkhttps://www.blogger.com/profile/15776718934930800010noreply@blogger.com