tag:blogger.com,1999:blog-996749192840191739.post8875283781720872118..comments2024-03-20T04:55:45.170-07:00Comments on Trädgården Jorden: Fantasifulla forskares falska fakta 2018Gunnar Rundgrenhttp://www.blogger.com/profile/11869055229248959119noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-996749192840191739.post-8504311393577590952019-04-29T07:56:48.717-07:002019-04-29T07:56:48.717-07:00Världen tickar för klimatet och vi grottar ner oss...Världen tickar för klimatet och vi grottar ner oss i fejk news. Kan du och vi gemensamt och individuellt, sprida denna din riktiga, viktiga genuina empiriskt belagda kunskap på området och f f a skapa kännedom för detta som når utanför våra ekokammare och filterbubblor? Ett förslag är att skapa en kampanj på We Dont Have Time (pun intended ;) ). Jag har börjat kampanja där nu, sök upp mina kampanjer, just nu en mot matsvinn och en för elektrifierade transporter i städer, sök på mitt namn!Mårten Thorslundhttps://www.blogger.com/profile/10275837345185238123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-996749192840191739.post-39718127640990108162018-12-27T05:46:16.597-08:002018-12-27T05:46:16.597-08:00Hej anonym,
"Tofu" kanske kan kallas en...Hej anonym, <br />"Tofu" kanske kan kallas en köttersättningsprodukt, men jag ser det med som ett traditionellt livsmedel.<br /><br />Den bild du länkar till visar med tydlighet att det jag beskriver är korrekt (bortsett från tofun, där man kan ha olika uppfattningar). Jämförelsen mellan kött är med andra proteinrika produkter och omfattar inte de andra livsmedelskategorierna. De finns med på samma bild men data är per kilo eller per kalori eller något annat, medan köttet är per 100 gram protein. <br /><br />Du kan knappast på allvar hävda att man skall jämföra 1 kg tomat med den mängd kött som går åt för att få 100 gram protein, eller hur? Om man till äventyr ändå skulle jämförs kyckling och tomat per kg vara så är deras växthusgasutsläpp ungefär lika enligt dessa forskares siffror. Skulle man jämföra dem per 100 gram protein skulle tomaternas vhg. utsläpp vara 20 gånger högre än kyckling, ungefär som nötkött. Gunnar Rundgrenhttps://www.blogger.com/profile/11869055229248959119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-996749192840191739.post-39427048768990765102018-12-27T04:57:25.406-08:002018-12-27T04:57:25.406-08:00Men, "grönsaker, potatis, frukt", och en...Men, "grönsaker, potatis, frukt", och en "köttersättningsprodukt" - tofu, dvs processad soja som dom flesta sådana består av, är ju visst med i den första studien? Klart och tydligt, här är en länk till den visuella sammanställningen från studiens publikation:<br />https://www.researchgate.net/figure/Estimated-global-variation-in-GHG-emissions-land-use-terrestrial-acidification_fig3_325532198<br />Undrade varför du inte länkade direkt till studien I fråga i ditt inlägg, kändes oseriöst, och nu förstår jag.. Synd. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-996749192840191739.post-73535154711313231102018-12-23T10:28:19.106-08:002018-12-23T10:28:19.106-08:00Visst kan vi klara oss med en lägre köttkonsumtion...Visst kan vi klara oss med en lägre köttkonsumtion, precis som med en lägre konsumtion av allt möjligt annat i matväg och andra varor. <br />Gunnar Rundgrenhttps://www.blogger.com/profile/11869055229248959119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-996749192840191739.post-16511860269394506972018-12-23T10:02:44.915-08:002018-12-23T10:02:44.915-08:00Tack Gunnar för det fantastiska jobb du gör! Många...Tack Gunnar för det fantastiska jobb du gör! Många journalister skulle behöva gå i din klass...<br />Olustigt, tycker jag nog dock att Svt:s artikel idag är, där man använder samma tre forskningsartiklar som du gör här ovan, men där man glatt fortsätter att sprida "fake news" om ekologisk odling och köttproduktion.Ekokobondenhttps://www.blogger.com/profile/14030346480693579287noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-996749192840191739.post-11360873911566488142018-12-23T07:46:13.798-08:002018-12-23T07:46:13.798-08:00Hej Gunnar.
Ett tag tänkte jag att det hela gick u...Hej Gunnar.<br />Ett tag tänkte jag att det hela gick ut på att folkhälsan skulle bli bättre i genomsnitt för handen på hjärtat vi kan dra åt svångremmen och klara oss på en lägre köttkonsumtion och så sparar vi in på den för många äldre nödvändiga korsetten dessutom. Men så är inte ekologisk odling heller bra???<br />Hur som helst så vill jag här framföra mitt tack för ett helt år av skolgång med intressanta articklar.<br />God Jul önskar ChristerAnonymousnoreply@blogger.com