Monday, 23 November 2009

skoj

Jag är i Uganda, där jag har haft äran att få ett hedersdoktorat, Honorary Doctor of Science vid Uganda Martyrs University, http://www.fiuc.org/umu/ Jag fick utmärkelsen för mina insatser för ekologiskt lantbruk i stort och framför allt för mina insatser i Uganda samt för det jag gjort för att göra UMU till en ledande institution för ekologiskt lantbruk. Vi startade en 14 dagars kurs där 2003 och idag har de tom ett mastersprogram för ekologiskt i samarbete med SLU.

Det är förstås smickrande. Som god svensk vill jag framhålla att det är helt oförtjänt och att det är andra som borde ha fått det. Jag nämnde i mitt tal de insatser som min livskamrat under 33 år Kari Örjavik, gjort. I Uganda har också folk som Moses Mwanga (NOGAMU och IFOAM) , Charles Walaga (UgoCert), Charles Ssekyewa(UMU) , Alan Tulip och Alastair Taylor (de två senare är konsulter som jag) varit av stor betydelse.

Hursomhelst är det roligt att få ha spelat en liten roll för utvecklingen av ekologiskt jordbruk i Sverige, i Uganda och i världen, samt på Torfolk förstås. Skall vidare till Rwanda i slutet av veckan.....

1 comment :

Johan said...

Det är ju ofta så att en får ta emot något som är riktat till en hel grupp. Man får hoppas att du frikostigt delade med dig på festen. Grattis till allihop - hälsa!